10. og 11. januar samles alle klubbene i PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen for faglig utvikling, praktisk og økonomisk informasjon og for å spikre terminlistene.

Torsdag 20. desember presenteres den foreløpige terminlistene for PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen. Så samles altså klubbene i januar for å diskutere endringer og justeringer på kamptidspunkt.

Men terminlistemøtene er langtfra det eneste som skjer på samlingen Divisjonsforeningen og NFF inviterer til i fellesskap 10. og 11. januar.

Her blir det blant annet:

• Eget informasjonsmøte for de nyopprykkede klubbene
  • Fellesmøte for alle med info om reisetilskudd og andre økonomiske forutsetninger
  • Besøk at ligapartnerne PostNord, Norsk Tipping og Amedia – og deres nye tanker for 2019-sesongen
  • Viktig ligainformasjon og annet nytt
  • Det gode klubbtipset
  • Faglig oppdatering rundt nye kostholdsutfordringer i norske garderober – ved Ingvill Måkestad Bovim, kjent fra friidrettsbanen men nå tilknyttet Idrettens Helsesenter som klinisk ernæringsfysiolog
  •   Og altså diskusjon rundt hvem som skal møte hvem når.

Det siste, selve terminlistemøtet, blir på fredag 11. januar, der klubbene samles avdeling for avdeling og går gjennom kamp etter kamp for å optimalisere oppsettet. Det for å finne kamptidspunkter som kan skape ekstra positive arrangement og – der det er aktuelt – gjør at klubber som skal reise i størst mulig grad kan unngå overnatting og andre ekstrautgifter.

Møteplikt

Det siste gjør at klubbene straks oppsettet kommer denne uka, setter seg ned og sjekker det både mot flyruter og ideelle kamptidspunkt og så sitter med «ønskelisten» klar på møtet i januar.

Terminlistedelen gjør også at det ikke bare er møterett men møteplikt på møtet i januar. Og et møte alle klubbene uansett både skal og vil prioritere. I tilsvarende møte i januar 2018, var det rundt 160 klubbledere til stede – så folksomt blir det på Ullevaal stadion disse dagene.

En foreløpig invitasjon ble sendt ut for noen uker siden. Den ser du her:

Så ble et mer spesifikt program sendt tirsdag. Den ser du her:

Klubbene får dekket reisen for en person. De skal på denne samlingen melde seg på til NFFs Kristine Skuland Nilsen på kristineskuland.nilsen@fotball.no (se info i vedleggene over)

Her er programmet (justeringer kan komme):

PROGRAM DAG 1, MEDLEMSMØTET 10. JANUAR

FORMØTE, KUN NYOPPRYKKEDE KLUBBER:

10:00-11:30: Nyopprykkede Norsk Tipping-klubber (Møterom: M1, Meet Ullevaal)

• Medlemsskap i Divisjonsforeningen
  • Turneringsreglement
  • Arenakrav

10:00-11:30: Nyopprykkede PostNord-klubber (Møterom: Lillestrøm-losjen)

• Nye turneringskrav / arenapunkter på nytt nivå
  • PostNord-liga-lisensen
  • Økonomiske endringer på nytt nivå

DIVISJONSFORENINGSSEMINARET, FOR ALLE DF-KLUBBER:

11:20:                     Registrering, oppmøte, Meet Ullevaal

11:30-12:30:           Lunsj, Meet Ullevaal

12:30:                     Samling i Ullevaal Panorama

Aktuelle saker

13:00:                     Enklere og billigere reiser v/ Thon Hotel og TravelNet

14:00-14:45:           Rehabilitetsernæring og kostoptimalisering for fotballspillere – ved klinisk ernæringsfysiolog Ingvild Måkestad Bovim

15:00-15:30:           Norsk Tipping – ny identitet nye satsinger

15:30-16:00:           PostNord-ligaen – nyheter og ambisjoner 2019

16:00-16:40:           Klubbtipset: «De viktigste tingene vi styrer etter i hverdagen» Tanker og gjenkjennbare nøkkeltall – ved Florøs Harald Gjervik

16:40-17:00:           Diskusjoner / spørsmål – dette styrer vi etter i hverdagen

17:00-17:20: Dommersatsingen og nytt om våre nivåer

17:20-17:30:           Oppsummering / avslutning faglig del

18:30:                     Middag, Meet

Deretter samling for en god prat og sosialt samvær i Sportsbaren på Ullevaal

PROGRAM DAG 2, TERMINLISTEMØTET 11. JANUAR

08:30-09:00 Nytt om sesongen og saker mot Fotballtinget

09:00-09:30:           Generelt om arbeidet med spilleplaner

09:30-10:00:           Nye medisinske retningslinjer i 2019

10:00-11:30:           PostNord-ligaen:               Terminlistemøter (oppdelt avdelingene)

Norsk Tipping-ligaen:         Amedia + ligainfo (herunder bl.a. reisetilskuddsordningen og annen fakta)

11:45-12:45:           Lunsj

13:00-14:30:           PostNord-ligaen:               Amedia + ligainfo (herunder bl.a. reisetilskuddsordninge og annen fakta)

Norsk Tipping-ligaen:        Terminlistemøter (oppdelt pr avdeling)

14:45 -15:15:                    FIKS – Oppdatering

15:15-15:45:           Oppsummering, avslutning

Det kan komme enkelte justeringer i tidsskjemaet.