Mot Fredrikstad avgjorde KFUM i realiteten opprykkskvalifiseringen på hjemmebane. Mot Åsane ga en utrolig snuoperasjon på bortebane KFUM-jubel og plass i OBOS-ligaen.

KFUM leverte i realisteten to gode kamper mot Åsane i den avgjørende kvalifiseringsrunden for spill i neste års OBOS-liga.

Hjemme ledet de 1-0 til kvarteret gjenstod, og hadde bra kontroll på et fysisk robust Åsane. Men da Erik Huseklepp kom inn for bergenserne, snudde både spill og målprotokoll. 1-0 ble nemlig til 1-2 og et godt utgangspunkt for laget som ble numer 14 i årets OBOS-liga.

Men returen i Bergen ble aldri slik Mons Ivar Mjeldes menn hadde håpet og trodd. Kanskje var det et varsel om hva KFUM hadde i gjære da Robin Rasch satte ballen i tverrliggeren allerede etter 7 minutter – men det ble liksom litt glemt utover i den første omgangen. For Åsane scoret, ledet 1-0 til pause og 3-1 sammenlagt.

Så snudde alt.

Tre kjappe Kåffa-scoringer ga 3-4 sammenlagt, og en ellevill jubelreise tilbake til Oslo for Jørgen Isnes’ menn. Det etter to kamper der de aller fleste konkluderte med at KFUM var best over to kamper.

Det betyr at de følger Skeid og Raufoss opp til OBOS-ligaen, mens Åsane spiller i PostNord-ligaen i 2019. Det oppleves selvfølgelig, bokstavelig talt, som en nedtur – men bergenserne skal nok få oppleve at PostNord-ligaen har løftet seg vledig mange hakk, sportslig såvel som merkevare- og oppmerksomhetsmessig.

Og en stadig større og mer aktiv Divisjonsforening, med snaut 100 medlemsklubber (98 i 2018) er et fellesskap som både gir merverdi og nytte å delta i.

Les mer på KFUMs side her

Les mer på Åsane Fotballs hjemmeside her

……..

Herunderreferat fra KFUMs kamper mot Fredrikstad i førsterunde i opprykkskvalifiseringen:

Fredrikstad la inn et realt forsøk, men KFUM hadde bra kontroll i returkampen mellom de to PostNord-liga-toerne. Dermed kan «Kåffa» forberede seg på neste kvalifiseringsrunde – mot Åsane.

Søndag ble det nemlig klart at Åsane endte som nummer 14 i OBOS-ligaen. Det betyr altså at KFUM – Åsane spilles på i Oslo i en kamp som høyst sannsynlig blir satt opp lørdag 17. november – med påfølgende retur i Bergen søndag 25. november – begge kamper nå satt opp kl. 13.00.

Og det kan fort ende som i fjor – med opprykk for laget som kommer fra PostNord-ligaen. For KFUM er i meget god form, noe de viste både i sin strålende avslutning av seriespillet og i de to kampene mot Fredrikstad.

Der avgjorde de i realteten avansementet allerede i hjemmekampen på KFUM-Arena

3-0 til KFUM i Oslo virket nemlig meget trygt. FFK ga seg dog ikke uten kamp, og hevet seg mange hakk og leverte en god kamp på Fredrikstad Stadion.

Fredrikstad stod med åtte mann ved midtstreken ved avspark – et klart tegn på at de ville prøve

For Fredrikstad åpnet best og var friske lenge. Men KFUM red den første stormen av, og var faktisk nærmest scoring mot slutten av første omgang. Men etter hvilen trykket hjemmelaget stadig mer på  og nærmet seg scoringen som kunne begynt opphentingen.

Og da Anderas Aalbu ordnet 1-0 til FFK ti minutter før slutt, og vertene kort etter hadde to-tre muligheter til ny scoring, først med et godt skudd så med en avslutning og så med det som ved første øyekast kunne blitt vurdert som en straffe.

Men mens FFK satset frem, kontret Kåffa og da Moses Mawa kom seg fri kunne han scoret, men i stedet leverte han mesterlig til unggutten Håkon Stavrum som satte inn 1-1. Dermed måtte FFFK scoret fire på like mange minutter. Det skjedde naturlig nok ikke.

Se høydepunkter fra kampen her:

Og da fortsetter altså Fredrikstad i PostNord-ligaen, mens KFUM fortsatt har en god opprykksmulighet. Den avgjør de altså mot Åsane.

Bergens-laget lå på 14. plassen før søndagens siste runde i OBOS-ligaen, og med 0-1 mot Nest-Sotra endte de også der.

 

Historisk OBOS-overlevelse

Nest-Sotra rykket som kjent opp fra PostNord-ligaen i fjor og klatret med søndagens seier opp på kvalifiseringsplass for eliteseriespill. Og for første gang i historien overlever alle nyopprykkede lag i OBOS-ligaen (Nest-Sotra nr 6, HamKam nr 8 og Notodden nr 12).

KFUM-trener Jørgen Isnes jublet med resten av benken da 1-1-scoringen kom

Det kan også tolkes som enda en bekreftelse på at serieomleggingen har løftet nivået i PostNord-ligaen – og med det utlignet mye av differansen opp til OBOS-ligaen. Også det noe KFUM-trener Jørgen Isnes & co nok noterer seg…