Her er de nominerte til Årets PostNord-liga talent 2020

I det som har utviklet seg til å bli en litt annerledes fotballsesong skal årets PostNord-liga talent fortsatt kåres. Her er kandidatene stemt frem av trenerne i de ulike klubbene.

Trenerne har nominert kandidatene etter følgende kriterier:

• Spilleren er under 21 år (født 1999 eller senere)
  • Har utmerket seg med spesielt gode fotballferdigheter
  • Har et høyt utviklingspotensial
  • Står for gode holdninger

Vinneren som offentliggjøres i årets siste PostNord liga magasin 29 november får en krystallvase samt 20.000 kroner til spiller og 20.000 kroner til spillernes klubb – alt gitt av PostNord.

Også i år har vi en haug med unge spennende spillere i PostNord-ligaen. Hele 36 spillere ble nominert totalt. Det er ytterligere fem spillere sammenlignet med i fjor hvor tallet var 31.

Dette viser at PostNord-ligaen opprettholder sin status som en fantastisk utviklingsarena for unge og talentfulle fotballspillere i hele landet.

Disse har vunnet prisen foregående år:

Dette er de tre vinnerkandidatene i 2020 – i tilfeldig rekkefølge:

Sjekk videopresentasjonen av de 3 kandidatene her: https://www.youtube.com/watch?v=hci9eHk29s0&feature=youtu.be

De tre nominerte spillerne:

Navn: Jonathan Braut Brunes

Klubb: Florø (Signerte for LSK i Oktober)

Født: 7. August 2000

Den unge angrepspilleren fra Jæren er trolig lei sammenligningen med fetter Erling, men det er ikke til å komme utenom at de har mange likhetstrekk. Samme hårsveis, samme barndomsklubb og samme smilet på lur. Men først og fremst samme appetitt og nese for mål.

Med 10 mål på 13 kamper for Florø i årets PostNord-liga er Braut Brunes i ferd med å tre ut av skyggen til Braut Haaland. Etter å ha vært et talent det har vært snakket lenge i Rogalands-fotballen fikk Florø-spilleren sitt endelige gjennombrudd på seniornivå i årets sesong.

Med blendende nærteknikk, et silkemykt touch, og en fininnstilt venstrefot har unggutten vært et angrep alene for et Florø lag som ble nummer 10 på tabellen og gikk glipp av sluttspillet.

Dermed sto flere klubber i kø for å sikre seg lysluggen som til slutt signerte for LSK, først og fremst ut året, men med ambisjoner om å bli en viktig kanari-fugl i fremtiden. Vi spår at en ny Braut tar Eliteserien med storm i 2021!

Klubben sier:

«Jonathan har tatt store steg i løpet av sesongen, og er en læringsvillig, treningsvillig og fokusert spiller med sunne og gode holdninger. Den interessen som var rundt han etter at årets sesong tok slutt bekrefter den gode sesongen han har hatt»

Navn: Uranik Seferi

Klubb: Kvik Halden (Signerte for LSK fra 01.01.2021)

Født: 19. April 2003

Få hadde hørt om unge Seferi før årets sesong. Men for de som følger Østfold-fotballen tett ar det ingen overraskelse at 17-åringen har blitt en av de store «snakkisene» i PostNord-ligaen i år. Etter kun noen få minutter på banen i de to første kampene, ble unggutten matchvinner da han vartet opp med et herlig dribleraid og sikret 0-1 seier for Kvik borte mot Skeid i tredje runde.

Med en rekke fantastiske innhopp spilte Seferi seg til fast plass i løpet av sesongen, til glede for alle som betrakter fotball som et underholdningsprodukt. Med sin evne til å skape ubalanse hos motstander har unggutten gang på gang gjort PostNord-liga backer svimle denne sesongen.

Østfoldingen med en bakgrunn fra Kosovo er svært uredd i spillestilen og tar så godt som alle 1v1 muligheter ute på kanten. Han har etterhvert også blitt mer og mer produktiv i spillet sitt, noe som har resultert i 4 scoringer og flere assists.

Til tross for at Seferi har spilt alle sine fotballår nær svenskegrensa i Halden blir Lillestrøm nå neste stoppested. Flere svenske klubber og en rekke eliteserieklubber hadde finsiktet stortalentet, men valget falt altså på kanarifuglene hvor han skal gå på Wang Toppidrett Romerike og fortsette utviklingen.

Klubben sier:

«Uranik har brukt utallige timer på Strupe (treningsanlegget til Kvik Halden), både i organisert aktivitet, men også på egenhånd. Dette har gitt gode resultater og en utvikling som gjorde han til en viktig brikke på vårt A-lag i 2020»

Navn: Daniel Karlsbakk

Klubb: Bryne

Født: 07. April 2003

Høyreiste Karlsbakk er en av flere solide unggutter som er fostret opp i Bryne i løpet av de siste årene. Allerede i fjor fikk G16-spilleren Karlsbakk kjenne på nivået i PostNord-ligaen da han debuterte i kampen mot EIK, men det er i år han virkelig har tatt steget opp til seniorfotballen.

Angrepspilleren har vært involvert i 16 av 17 kamper for et Bryne-lag som tidvis har vartet opp med offensiv festfotball i PostNord-ligaen. Dette har passet unge Karlsbakk bra, som trives i stor fart med ballen i beina.

Til tross for at han har kjempet om spilletid med ligaens kanskje beste angrepstrio (Undheim, Holtan og Dabove) har 17-åringen satt sitt preg på årets Bryne-utgave. Han har ofte kommet fra benken og mørnet allerede slitne motstandere med sine dribleraid og direkte spillestil.

Med lange klyv og stor fart har han en evne til å passere spillere og straffe lag i ubalanse. Vi snakker om en spiller som trolig hadde hatt et tosifret antall mål om han startet samtlige kamper i år, og som fort kan bli en hit i neste års OBOS-liga hvor Bryne endelig er tilbake.

Karlsbakk har også vært innom både G16 og G17-landslaget og spilte kamp med flagget på brystet senest i februar, der han også scoret to mål mot Georgia.

Klubben sier: «Daniel er en spiller med bra fart, driv med ballen og svært gode avslutningsferdigheter. Han har utviklet seg mye gjennom årets sesong. Han er også ekstremt lærings og treningsvillig, og har vist at han er villig til å legge ned det som kreves for å bli best»

Fjorårets vinner Sturla Ottesen fra Kjelsås flankert av Gunnar Halle, Arne Knoph, Ole Hagen og Dag Halvorsen.