Divisjonsforeningens samarbeid med advokatfirmaet Kleven & Kristensen fortsetter – med det fantastiske «biblioteket» i Klubbpakka og en stadig mer brukt telefonhjelp som to av flere viktige elementer for klubbene.

Det å være gode på kontrakter til ansatte så vel som overfor partnere er avgjørende.

– Bommer man på kontrakter og håndteringen av disse, kan det koste dyrt. Hvert år renner det ut millioner fra norske fotballklubber på grunn av dette, sier Pål Kleven her.

Sammen med Thomas Kristensen driver de sin advokatpraksis fra kontorer på Ullevaal stadion – med årevis erfaring og spesialisering fra regelverk og avtaler i og rundt idretten.

Det har blant annet ført til opprettelsen av Klubbpakka. Der finnes det et vell av oppdaterte kontrakter, standard treneravtaler og andre ansettelsesavtaler.

Gjennom avtalen mellom Divisjonsforeningen og Kleven & Kristensen har alle DFs klubber gratis adgang til Klubbpakka.

– Man henter frem den gamle trenerkontrakten og skriver nye avtaler på den, uten å ta hensyn til at arbeidsmiljøloven er endret og at det finnes langt bedre og oppdaterte standarder, sa Kleven da avtalen ble resignert.

Thomas Kristensen og Pål Kleven

Da ble det også innført en egen mulighet for klubbene i Divisjonsforeningen til å ringe Kleven & Kristensen og få juridiske råd og vurdering om hvordan man tar en sak videre helt uten de kostnader man forbinder med gode juridiske råd. Samtidig kan det altså være dyrt å la være.

Men mye finnes både altså av råd, retningslinjer og avtaleverk i Klubbpakka.

– I Klubbpakka ligger det standard treneravtale og andre ansettelsesavtaler. I tillegg er det jo et krav etter arbeidsmiljøloven at klubber med mer enn 5 ansatte har egne varslingsregler. Slike varslingsregler ligger også på Klubbpakka, forteller Kleven.

Les mer om hvordan avtalen fungerer her

Se Klubbpakka her.

Divisjonsforeningen vet klubbene bruker dette verktøyet aktivt – men oppfordrer likevel alle til å ta denne muligheten i aktvit bruk. Pålogging fåes for de av klubbene som ikke har den, ved henvendelse til Divisjonsforeningen.