Om en uke smeller starten i PostNord-ligaen.  Les hvorfor G19-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen både mener og begrunner at dette er blitt en «potent utviklingsliga».

PostNord-ligaen tyvstarter med Odd 2 – Stabæk 2 allerede kommende mandag, Men det er først neste helg det virkelig braker løs i PostNord-ligaen. Det med flere storkamper allerede i første runde, som eksempelvis Fredrikstads besøk av Asker og lokalederbyet der Skeid reiser noen trikkestopp opp til Grefsen og møtet med Kjelsås.

Det som to eksempler der det ligger an til god fotball. På et mye høyere nivå enn «gamle» PostNord-ligaen / 2. divisjon. Det har flere merker seg. Så også en av de med ansvaret for noen av landets aller største talenter:

Pål Arne «Paco» Johansen har hatt mye å juble for i det siste. Nylig coachet han G19-landslaget frem til EM-sluttspillet etter gruppeseier mot stormakter som Nederland, Tyskland og Skottland.

Les om EM-kval-dramatikken her

G19-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen understreker PostNord-ligaens betydning som utviklingsarena. Foto: NFF

En av «Paco» sine forklaringer på det er kvaliteten på spillerne. Samtidig er han en av dem som prater tydelig og mye om betydningen av å kamparena når man nå skal løfte disse store talentene opp til gode spillere for Norge. De som hørte «Paco» på Forbundstinget, vet at han er mer enn tydelig på at vi sliter med å gi de beste en god nok kamparena når de for alvor skal ta steget inn i voksenfotballen.

– Gir vi drømmen en sjanse, spurte «Paco» fra talerstolen på Tinget. Før han selv svarte et «nei» på det samme spørsmålet.

De beste talentene spiller rett og slett for lite kamper på et høyt nok nivå – sammenlignet med deres jevnaldrende utlendinger. Men «Paco» har sett en ny mulighet i den nye og spissede PostNord-ligaen.

– Etter å ha fulgt PostNord-ligaen på tett hold gjennom hele fjoråret, opplever jeg det som en veldig god arena å utvikle seg i for våre største talenter, understreker «Paco».

Og fortsetter med å synliggjøre det med fakta:

– På det norske G19-laget som la både Tyskland, Nederland og Skottland bak seg i EM-kvalifiseringen nylig – og dermed tok seg til sommerens EM-sluttspill som et av de åtte beste lagene i Europa – var det flere spillere som hadde PostNord-ligaen som sin hovedkamparena i fjor. Både Nico Mickelson, Simen Bolkan Nordli (begge HamKam), John Kitolano (Odd 2) og Christian Dahle Borchgrevink (Vålerenga 2) spilte i denne ligaen i fjor, i det året de fylte 18 år, og var alle på banen for Norge når vi nå tok oss til EM. I tillegg har både Thomas Kinn (Vard Haugesund), Felix Horn Myhre (Vålerenga 2), Andreas Ueland og Adrian Berntsen (begge Bryne) vært innom dette landslaget – i tillegg til at keeperen Emil Ødegaard nå i år er utlånt fra Lillestrøm til Grorud IL. For de som er ett år yngre, var Kristoffer Klaesson (Vålerenga 2), Markus Solbakken (HamKam), Halldor Stenvik (Nest-Sotra) og Sebastian Jarl (Kjelsås) alle stadig vekk på banen i fjor i denne ligaen – og i tillegg vil Anas Farah (Fredrikstad) Jesper Daland (Stabæk 2) spille i denne ligaen nå i år. Alle disse seks spillerne ble tatt ut på Norges G18-landslag som var på La Manga nå i februar, og utgjorde dermed en nesten en tredjedel av den totale troppen. Dette viser hvor «potent» denne ligaen nå har blitt, og det er jeg veldig glad for, fortsetter G19-treneren.

Marcus Solbakken ble kåret til årets talent i PostNord-ligaen i fjor.

Paco vil ikke la det bli med det, men ønsker hele tiden både å se muligheter for flere av de beste talentene og måter å få dem plassert inn i gode kamparenaer – samt å se etter muligheter til å gjøre ligaen enda bedre som utviklingsarena.

– Jeg tror samtidig at det neste steget for denne ligaen er en enda lengre sesong, med enda flere konkurransekamper for hver klubb og hver spiller. Da vil ligaen i enda større grad speile de kravene som venter disse spillerne i møtet med den internasjonale toppfotballen, avslutter Pål Arne Johansen.

P.S.: Alle kampene ser ut til å kunne spilles etter planen. De få stedene der vinteren fortsatt preger, vil NFF være svært fleksible med å finne reservearenaer – slik at kampene kan spilles på oppsatt tidspunkt. Det gjelder naturlig nok spesielt der bortelaget må reise langt.

Her er kampene i første serierunde i PostNord-ligaen, avdeling 1:

 • Odd 2 – Stabæk 2 («tyvstarter» man 09.04 kl 18)
 • Fram – Nybergsund Trysil (lør 14.04 kl. 16)
 • Bærum – Moss (lør 14.04 kl. 16)
 • Raufoss – Elverum (lør 14.04 kl. 16)
 • Mjølner – Alta (søn 15.04 kl. 14)
 • Hønefoss – Grorud (søn 15.04 kl. 16)
 • Fredrikstad – Asker (søn 15.04 kl 18)

Her er kampene i første serierunde i PostNord-ligaen, avdeling 2:

 • Nardo – Arendal (lør 14.04 kl 14)
 • KFUM – Vidar (lør 14.04 kl. 14)
 • Stjørdals-Blink – Hødd (lør 14.04 kl. 15)
 • Kjelsås – Skeid (lør 14.04 kl. 16)
 • Vard Haugesund – Brattvåg (søn 15.04 kl. 14)
 • Bryne – Fløy (søn 15.04 kl 18)
 • Vålerenga 2 – Egersunds (søn 15.04 kl. 18)

Norsk Tippiing-ligaens seks avdelinger åpner også neste helg. Vi kommer tilbake med mer om den spennende åpningen.

Oppsettet i 1. runde i NM ble samtidig satt opp fredag. Her er kampene i den første runden i cupen