Når Årets Talent i PostNord-ligaen kåres for fjerde gang, er det trenerne i klubbene – og på de yngre landslagene – som avgjør.

Og de har mange spillere å velge mellom. Talentene som boltrer, og utvikler seg på dette nivået er mange.

Denne uken offentliggjorde Sola en rapport som viser at over 2.800 spilte minutter er gjort av juniorspillere så langt denne sesongen. Det betyr at rundt 2 spillere til enhver tid holder junioralder. Og slik er det mange steder i PostNord-ligaen. Unggutta får sjansen, vokser på det og leverer.

Samtidig har PostNord-ligaen blitt attraktiv for de største talentene, som søker seg hit. Det har gitt overganger til PN-klubber også i sommer. Og derfra er det også mange som tar veien både oppover og ut av landet.

Og hvem andre enn trenerne i PostNord-klubbene har best oversikt over de mange talentene? Sammen med landslagstrenerne Gunnar Halle (G15-17) og Pål Arne «Paco» Johansen (G18-19) ser de og følger de nivået med lupe.

Vi tror det å tydeliggjøre prisen som en «fagpris» styrker prestisjen ytterligere.

Derfor er det trenernes nominasjoner av de spennende spillerne som skal avgjøre hvem som til slutt får prisen på 20.000 kroner og en hedersbevisning – samtidig som spillerens klubb også får 20.000 kroner.

Klubbene og trenerne har nå fått tilsendt en «reminder» om at de må nominere inntil tre spillere, hvorav maks en fra egen klubb. Slik de samme klubbenes trenere har gjort det de foregående årene.

Det ga følgende vinnere:

• 2016: Kasper Nissen, da Nest-Sotra
  • 2017: Markus Solbakken, HamKam
  • 2018: Thomas G. Rekdal, da Fredrikstad

Trenerne skal nominere etter følgende kriterier:

• Spilleren er under 21 år (født 1998 eller senere)
  • Har utmerket seg med spesielt gode fotballferdigheter
  • Har et høyt utviklingspotensial
  • Står for gode holdninger

Alt sendes til daglig leder i Divisjonsforeningen Arne Knoph på arne@divisjonsforeningen.no senest 30. september

Fra utdelingen på Fredrikstad stadion i fjor.. Gunnar Halle (til høyre) er som landslagstrener også med og avgjør vinneren i år. Foto: Thomas Andersen