Torsdag ble oppsettet for 1. runde i NM presentert. Mjøndalen er blant de toppklubbene som bør grue seg.

Det nyopprykkede eliteserielaget skal til Hønefoss og det som bør bli en av mange strålende publikumsoppgjør. Og selvfølgelig er Mjøndalen skyhøye favoritter mot et Hønefoss om i fjor høst måtte ned i Norsk Tipping-ligaen. Men Mjøndalen var favoritter også i andre runde i 2016 – da de brune tok turen i Asker. Men der møtte de en keeper som var «umulig». I en kamp som gikk til straffespark-konkurranse, ble nemlig Andreas Vedeler den store helten.

Nå er samme Vedeler keeper i Hønefoss – og er garantert klar for å gjenta bedriften. I Hønefoss spiller for øvrig også Jens Cato Rosenlund, som i likhet med Vedeler var med å slå ut Mjøndalen i 2016. Herved er Vegard Hansens menn advart.

Samtidig er ikke Hønefoss det eneste stedet det nå drømmes om cupbomber. Oppsettet som ble presentert torsdag inneholder mange klassikere og godbiter.

Og da drømmes det både om publikumsrekorder og cupbomber – enten det er snakk om Gjelleråsens møte med Lillestrøm, Flints besøk av Strømsgodset eller Storms besøk av storebror i Skien, Odd. Og apropos nabooppgjør – for Ole Magnus Skisland blir det fort så han må forberede cupkamp som daglig leder i Nordstrand og evaluere den som assisterende daglig leder i KFUM. Skisland bygger nemlig jobb i disse dager. Og kan jo lure litt på hvem han skal heie på i cupduellen på Nordstrand 1. mai.

Her er hele oppsettet (kampdag altså 1. mai):

Kvik Halden – Lokomotiv Oslo
Sparta Sarpsborg – Fredrikstad
Kråkerøy – Grorud
Sprint-Jeløy – Sarpsborg 08
Follo – Bærum
Nordstrand – KFUM
Oppsal – Ullern
Lyn – Moss
Heming – Stabæk
Ready – Skeid
Gjelleråsen – Lillestrøm