Egersund feirer 100 år i 2019. Hva er da bedre enn å starte med jubileumsfeiring og lokaloppgjør hjemme mot Bryne? Her får du oversikten over ditt lags kamper neste år.

Kampoppsettet for Eliteserien og OBOS-ligaen kom onsdag. Her følger så PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen, mens de to øverste nivåene på kvinnesiden slippes fredag.

Men oppsettene er IKKE endelige på det som ble presentert i dag. 10. og 11. januar samles klubbene i PostNord- og Norsk Tipping-ligaen for å diskutere seg frem til optimale kamptidspunkt – der det er mulig å endre. I det ligger blant annet justering mot flytider, optimalisering mot hjemmeklubbers arrangement og noen tilpasninger rundt Norsk Tippings oppsett.

Tatt mange hensyn – vrien kabal

Samtidig er rekkefølgen og rundene nå satt. Og det etter en intens kabal.

– NFF har i størst mulig grad tatt hensyn til banekollisjoner, deling av anlegg og reise der det er mulig, sier seksjonsleder Rune Pedersen.

Det siste gjelder påske spesielt. Serieåpningen er nemlig satt opp «palmehelgen» mens 2. serierunde i utgangspunktet spilles 2. påskedag. Det betyr utfordringer reisemessig.

– I tillegg har mange av klubbenes ønsker blitt innfridd, men alle er ikke mulig å innfri, understreker Pedersen.

Jubileumsfest

Men ett eksempel på et slikt ønske er Egersunds, som skal serieåpne med en 100-årsjubileumskamp. Og det med en skikkelig godbit når erkerivalene fra Bryne tar turen sørover.

Fredrikstad serieåpner hjemme – i år mot Hødd.

Det er samtidig et oppgjør mellom to av lagene som regnes som opprykkskandidater i PostNord-ligaens avdeling 1. To andre i den kategorien møtes også, Fredrikstad får nemlig besøk av Hødd i åpningen. FFK er også satt opp med hjemmekamp i runden som står på 18. mai – en kamp som fort vekk kan bli flyttet til 16. mai når klubbene møtes i januar. Det samme kan skje med en annen kamp i denne serierunden – når Hødd er satt opp med lokaloppgjør mot Brattvåg.

Andre eksempler på klubbønsker er perioder der banen kan være stengt pga turneringsspill eller andre arrangement – eller det tas naturlig nok hensyn til andrelagenes kamper mot førstelagenes bruk av samme bane.

Blir flyttinger

Det siste et tema som blir veldig lite aktuelt i PostNord-ligaen i 2019. Det er som kjent kun Odd 2 som overlevde det nivået i år. Til gjengjeld er andrelagene blitt desto flere i Norsk Tipping-ligaen – der det er hele 20 andrelag som skal spille. Det betyr fort også en del «automatiske» datoendringer i det oppsettet som nå presenteres.

– NFF ber klubbene om å samarbeide om spilledag og tid før terminlistemøte 11. januar, spesielt der klubber har flere lag som benytter samme bane, understreker Pedersen.

Det er med andre ord duket for en del telefoner fra nord til sør og øst til vest i og rett etter julestria. Og så setter klubbene seg altså endelig ned og diskuterer løsningene i januar.

Se mer om den gigantiske klubbsamlingen i januar her

Den endelige spilleplanen vil etter samlingen bli bestemt og bekreftet ut til klubbene.

Les mer om spillplan i PostNord-ligaen her

SLIK BLE OPPSETTET:

Du kan også lese mer om kampoppsettet her