Rett før lørdagens serieavslutning, får Årets Talent i PostNord-ligaen utdelt pris og premiepenger. Les hva de tre med flest stemmer mener om egen utvikling her.

Nylig offentliggjorde Divisjonsforeningen, NFF og PostNord hvilke fem spillere som hadde fått flest nominasjoner til kåringen av Årets Talent.

Les om den kvintetten her

Nå, når bare serieavslutningen gjenstår, kan vi avsløre hvilke tre spillere som fikk flest nominasjoner i kåringen (her alfabetisk etter klubb):

• Sturla Ottesen, Kjelsås
  • Robert Williams, Stjørdals-Blink
  • Ole Martin Kolskogen, Åsane

Se hva de tre – som alle er forsvarsspillere – mener om egen utvikling og muligheten til å vinne 20.000 kroner nederst i saken.

Får pris før spennende serieavslutning

Hvem av dem som til slutt vinner, avsløres rett før avspark i lørdagens serieavslutning.

Det en serieavslutning der de to sistnevnte begge spiller om opprykk. Ottesens Kjelsås datt ut av den muligheten etter forrige rundes 1-1 mot Fram Larvik – men Oslo-laget kan kjempe om en tredjeplass i avdeling 2.

Der vil enten Grorud eller Åsane ta den direkte opprykksplassen, mens den andre av dem havner på kvalifiseringsplass.

I avdeling 1 er det Robert Williams og Stjørdals-Blink som har føringen og er sikret minimum kvalifisering, mens Kvik-Halden er de eneste som kan snike seg forbi til direkte opprykk. Kvik ligger også meget godt an til å ta minimum andreplass – men Fredrikstad har en mulighet de nok vil prøve på.

Fantastisk utviklingsarena

Det etter en sesong som igjen har bekreftet PostNord-ligaen som en «potent utviklingsarena» (G18/G19-landslagstrener Pål Arne Johansens omtale).

Over 350 spillere fra 21 år og nedover har fått sjansen i de to avdelingene, og mange av dem har markert seg på landets yngre landslag. Kåringen av Årets Talent henger sånn sett, om mulig, enda høyere i år enn tidligere.

Og det er fagfolket som avgjør. Klubbenes trenere samt nevnte Johansen og G15-G17-landslagstrener Gunnar Halle har nominert inntil tre spillere hver, hvorav maksimalt en fra egen klubb.

Det har gitt hele 31 nominerte spillere – ofte fulgt av gode begrunnelser fra trenerne på både egne og andres unggutter. Innsikten er stor både fra sidelinjen og foran videoskjermen – takket være Amedias streaming av alle kampene.

Forsvarstrio på topp

Og de navnene som altså stod oppført flest ganger var altså Ottesen, Williams og Kolskogen.

De tre som står igjen er alle forsvarsspillere, hvor det er en midtstopper og to backer. Det imponerer, det er ikke alltid like lett å bli så godt lagt merke til når man spiller bak på banen

Les mer om de 3 aktuelle kandidatene under:

Robert Behson-Courage-Williams

Født: 15. Januar 2000
Klubb: Stjørdals/Blink (Klar for Ranheim fra 01.01.2020)

— Hva har vært det viktigste for din utvikling i 2019?

— Det som har vært viktigst for min utvikling i år er, bra med spilletid på et godt nivå. Trenere og lagspillere som har vært gode til å stille høyere krav.

— Hva er ambisjonene din som fotballspiller?

— Ambisjonene mine som fotballspiller er å bli utenlandsproff

— Hvis du vinner 20.000 kroner. Har du noe du ønsker å bruke pengene på?

— Har ikke noe spesielt i tankene nå. Det vil nok mest sannsynlig gå i sparekontoen.

KAN VINNE: Robert Williams kan stikke av med seieren til slutt

Sturla Ottesen

Født: 25. Mai 2001
Klubb: Kjelsås

— Hva har vært det viktigste for din utvikling i 2019?

— Det viktigste for min utvikling i 2019 har vært å få utfordring på et nivå som til tider har vært høyere enn der jeg selv var og fått muligheten til å jobbe mot å være på det nivået hver eneste trening. Samtidig har det vært veldig viktig at jeg har fått stor tillitt fra trenerne og lagkameratene mine slik at jeg har fått bygget opp selvtillitt og dermed utviklet meg enda mer.

— Hva er ambisjonene din som fotballspiller?

— Ambisjonene mine som fotballspiller er å utvikle meg så mye som mulig, slik at jeg kan spille på et høyt internasjonalt nivå etterhvert. En topp 5 liga er det store målet jeg prøver å jobbe mot.

— Hvis du vinner 20.000 kroner. Har du noe du ønsker å bruke pengene på?

— Hvis jeg vinner pengene hadde jeg nok brukt noe av dem på å unne meg noe fint, og gjort noe hyggelig med kjæresten og kompisene mine. Jeg ville nok også spart litt av pengene.

EN AV TRE: Sturla Ottesen fra Kjelsås er en av de tre kandidatene

Ole Martin Kolskogen

Født: 20 Januar 2001
Klubb: Åsane

— Hva har vært det viktigste for din utvikling i 2019?

— Det viktigste for min utvikling må ha vært all den tilliten jeg har fått av trenerne. Morten og Sindre har vært utrolig dyktige i å utvikle meg og fulgt meg opp med masse analyse. I tillegg til en sulten spillergruppe som har fått ut det beste av meg hver trening.

— Hva er ambisjonene din som fotballspiller?

— Å få spille i en topp 5 liga.

— Hvis du vinner 20.000 kroner. Har du noe du ønsker å bruke pengene på?

Hvis jeg vinner 20 000 kroner så kommer det til å gå til bompenger og kjøregodtgjørelse. Det er fordi jeg bruker en del penger på fremkomst til trening. Dette har mamma og pappa betalt for helt siden jeg begynte i Åsane. Dette er noe jeg ønsker å kunne betale selv.

BETALE BOMPENGER: Om Ole Martin Kolskogen vinner årets talent vil pengene gå til bompenger og kjøregodtgjørelse.

Dette betyr at Sindre Osestad og Oliver Valaker Edvardsen er ute av dansen for å kunne bli kåret til årets talent 2019. Likevel ønsker vi og gratulere begge to med en god sesong, hvor begge kan se tilbake på en minneverdig sesong med flere gode prestasjoner.

Penger og pokal

Vinneren får 20.000 kroner og en krystallpremie. Spillerens klubb får også 20.000 kroner fra ligapartner PostNord. Prisen vil altså bli offentliggjort og utdelt i siste serierunde, lørdag 26. oktober.

Tidligere vinnere:

– Thomas Rekdal, FFK (2018)
– Markus Solbakken (2017)
– Kasper Nissen, Nest Sotra (2016)

Vi ønsker de tre potensielle vinnerne av Årets Talent 2019 lykke til!