På Byåsen er de først. I Fredrikstad blir de nok flest. Og i Egersund skal det blir det jubileumsfest. Og så blir det toppkamper både her og der – allerede i første serierunde. #postnordligaen er endelig klar for 2019!!!

I kveld er det kick-off i Fredrikstad. Den er rett og slett utsolgt. Og fullt blir det på tribunen i Plankebyen også i år. 4.325 tilskuere var snittet på FFK-kampene i PostNord-ligaen i fjor – og det ventes rundt det samme til søndagens serieåpning mot Hødd (avspark kl. 16.00). Klubben har solgt rundt 2.500 sesongkort – også det et tall som tåler sammenligning med de fleste på nivåene over.

Og åpningen er altså mot en annen klubb med et stort navn i norsk fotball. Hødd er tippet litt lenger ned enn normalt i år, men det er ikke klubbens nye trener Sander H. Nyland enig i. Han drar til Fredrikstad med ambisjoner. Se mer om det i det nyetablerte PostNord-liga magasinet.

Folksomt blir det etter planen når to av FFKs forventede opprykksrivaler i PostNord-ligaens avdeling 1 møtes i Egersund. Vertene fyller (som Hødd) 100 år i år, og starter jubileumsfeiringen med lokalderby mot Bryne. Det blir viktig på flere måter.

Fra kampen mellom Egersund og Bryne i april i fjor. Foto EIK Fotball

Det er ikke den eneste kampen der to forventede topplag møtes. I avdeling 2 er både Asker og Kjelsås tippet blant favorittene – søndag møtes de på Føyka i et oppgjør som fort kan bli avgjørende.

Profiler

Uansett er en god start viktig i en liga som har levert solid på det sportslige siden omleggingen av seriesystemet for to år siden. Der PostNord både har løftet frem nye profiler, både på trenerbenken og på banen, og ikke minst har mange sterke navn på plass fra start i år.

Det gjør nok at det kribler litt ekstra når Byåsen gjør comeback på nivået i kampen som åpner det hele. Møtet med Brattvåg starter nemlig allerede kl. 11:30 på lørdag. Et par timer etterpå løper et annet nyopprykket lag, Oppsal ut for å møte et Florø som i fjor lå to divisjoner over dem. Det til en kamp som spilles på KFUM Arena. Oppsal skal nemlig ruste opp eget anlegg, og låner «Kåffas» bane i vårsesongen. Det er nemlig ikke bare på banen klubbene utvikler seg.

Årets talent

Men det skjer utvikling der og. Også i år skal det kåres «Årets Talent» i PostNord-ligaen. En av de som har fått den utmerkelsen tidligere er på nettopp KFUM Arena lørdag. Kasper Nissen er tilbake i PostNord-ligaen nå – som Florø-spiller. Han fikk prisen i 2016 og har vært i Sogndal og Levanger på nivåene over siden.

Hvor de andre talentvinnerne er ser du her.

Slik spilles første serierunde:

Avdeling 1

• Lør kl 11:30: Byåsen TF – Brattvåg