Å rykke opp er alltid en helt ellevilt deilig opplevelse. Å sikre det på hjemmebane i siste serierunde er den optimale måten å gjøre det på.

Og det lyktes både Stjørdals-Blink og Grorud med når de med hjemmeseier i siste serierunde sikret seg opprykk til OBOS-ligaen.

Begge vant de 4-1, men det var ikke like komfortabelt (les: nervefritt) som det høres ut som. For både i Blinks hjemmekamp mot Sola og Groruds hjemmekamp mot Fram Larvik stod det 2-1 når kvarteret gjenstod, og nervene var godt synlig både på banen og ikke minst rundt den.

Og på Grorud fikk de ikke roet seg før i det 83. minutt, da 3-1-scoringen kom der. Da hadde allerede Stjørdals-Blink ledet med samme siffre i åtte minutter.

Og ytterligere fem minutter senere ledet begge lagene 4-1. Dermed var det bare å hente frem champagnen.

Opprykksjubel hos Stjørdals-Blink. Foto: NFF Trøndelag

Det for Stjørdals-Blink som vinner av PostNord-ligaens avdeling 1, to poeng foran Kvik-Halden.

Se alle scoringene fra siste runde i PostNord-ligaen avdeling 1:

Og for Grorud som vinner av PostNord-ligaens avdeling 2, ett poeng foran Åsane.

Se alle scoringene fra siste runde i PostNord-ligaen avdeling 2:

Kvik-Halden og Åsane møtes dermed i kvalifisering om opprykk, i Bergen den 2. november og i Halden lørdagen etter. Vinneren av den duellen møter så nummer 14 i OBOS-ligaen.

Dramatisk i bunn

I den andre enden av tabellen var det også mye dramatikk lørdag, i hvert fall i avdeling 2, der fire lag kjempet om å unngå de to plassene som betød at de måtte følge nedrykksklare Mjølner til Norsk Tipping-ligaen.

Og det ble nervøst og spennende. Oppsal måtte vinne og ha hjelp, men klarte ikke egen del av den jobben. Dermed stod det mellom Senja, Elverum og Bærum. Og ved halvtid lå Elverum best an av dem, i og med at de ledet 1-0 over Åsane.

Les om kåringen av Årets Talent i PostNord-ligaen her

Så havnet Bærum under i sin kamp, mens Senja utlignet mot Alta. Der og da ville ett Senja-mål sendt Bærum under streken.

I stedet var det kampen på Elverum som snudde opp ned på tingene. Der både utlignet og snudde Åsane kampen – slik at Elverum datt under streken igjen – og måtte ta den tunge veien ned i Norsk Tipping-ligaen, to år etter at de var i OBOS-ligaen.

Det sier noe om hvor tøft PostNord-nivået har blitt.

Dermed spiller følgende lag i PostNord-ligaen i 2020:

  • De som blir: Fredrikstad, Kjelsås, Egersund, Asker, Levanger, Fram Larvik, Arendal, Alta, Hødd, Florø, Moss, Odd 2, Brattvåg, Sotra, Bryne, Bærum, Nardo, Senja
  • De som kommer opp: Eidsvold-Turn, Fløy, Fløya, Rosenborg 2, Vard Haugesund, Vålerenga 2
  • Ned fra OBOS: Tromsdalen (klare for nedrykk)
  • To av følgende: Åsane, Kvik-Halden eller nr 14 i OBOS (enten Skeid, Notodden eller Strømmen) spiller kvalifisering om en plass i OBOS-ligaen. De to andre spiller i PostNord-ligaen 2020.
  • En av følgende: Skeid eller Notodden (de eneste som nå kan gå direkte ned fra OBOS sammen med Tromsdalen)

Les mer og se sluttabellene her

Les om kåringen av Årets Talent i PostNord-ligaen her

Les om avslutningen i Norsk Tipping-ligaen her