Over 70 påmeldte klubbledere samles til faglig spisset påfyll, nyttige diskusjoner og en norsk-spansk godbit denne helgen.

Det siste selvfølgelig i form av landskampen mellom Norge og Spania på Ullevaal, en kamp som forhåpentligvis blir en herlig avslutning på en faglig viktig og god samling for klubblederne i PostNord- og Norsk Tipping-ligaen.

Samlingen starter fredag kl. 10.00 og holder på til dommeren blåser av nevnte kamp rundt kl 22.30 lørdag kveld.

Etter Divisjonsforeningens bolk blir det lederutviklings-moduler som på tilsvarende samling i fjor og året før blir ledet av Erik Soler og Jo Bergsvand. Det borger for trygge innledninger og fokus på mye god diskusjon klubblederne mellom.

Og det er daglig ledere og styreledere som i hovedsak deltar på denne samlingen.

Nettopp det å ha tid til diskusjon – etter innledninger rundt relevante temaer spisset på klubbenes hverdag – er en av grunnene til at denne samlingen, som holdes på høsten hvert år, er den som høster flest lovord fra deltagerne fra Divisjonsforeningens klubber.

Peker klubbøkonomien oppover? Rune Nordhaug presenter rykende ferske tall.

Her er kortversjonen av programmet:

Fredag 11. oktober:

• Kl. 10.00-12.30: Divisjonsforeningen informerer
    • Herunder bl.a. info om NFFs digitaliseringsprosess og hvilken betydning det får for klubbenes hverdag
    • Presentasjon av en helt ny positiv klubbnyhet ligger det også an til
  • Kl.12.30: Lunsj
  • Kl. 12.30-ca 17.00: Lederutviklingsdel 1 – med fokus på økonomisk status i klubbene og de ulike satsningsnivåer
    • Lisenstallene for PostNord-ligaen og hvordan økonomien i disse klubbene egentlig er, vil gjennomgås
    • Tilsvarende benchmark for Norsk Tipping-ligaen er gjort og status på klubbenes satsninger her blir også presentert.
    • Klubbeksempler blir det + som alltid på disse samlingene tid og fokus på gode gruppediskusjoner.
  • Kl. 19.00: Felles middag / lasagnebuffet på kvelden.

Lørdag 12. oktober:

• Kl. 09.30-13.00: Lederutviklingsdel 2 – med fokus på spillerutviklingen og spillerlogistikken på nivåene
    • Her blir det presentert et godt faktaunderlag i bunn. NFFs Kristian Skjennum prater blant annet om: Hvordan er utviklingen i antall overganger til (og fra) toppfotballen både i og utenfor Norge? Antall proffkontrakter og andre kontrakter, øker det? Og hvordan fungerer den nye utlånsordningen?
    • Så snakker Erik Soler om de største talentene, hvor har de sin kamphverdag (ja, i stor grad i Norsk Tipping- og PostNord-ligaen)? Hva er den riktige utviklingstrappen? Og hvordan fungerer det i Norge sammenlignet med andre land?
    • Espen Olafsen presenterer funn og fakta om Akademiklassifiseringen, og hva «våre» nivåer kan lære og hente ut av det arbeidet.
    • Og igjen blir det presentert erfaringer fra klubber på nivået. Samt selvfølgelig grunnlag for diskusjoner, både om retningslinjer i spillerstallene bør vurderes (LUS, utlendinger) for å forsterke den gode trenden ytterligere.
  • Kl. 13.00: Lunsj
  • Kl. 13.30-: Lederutviklingsdel 3 – med fokus på markedsarbeidet
    • Markedssjefen i NTF Pål Breen forteller om erfaringer, tallmateriale mm fra toppfotballen. Hva kan vi lære av det?
    • Så blir det oppspark til kveldens kamp
  • Kl. 17.45: Deltagelse på Klubb Ullevaals fagseminar, bl.a. med hvordan det jobbes i bransjen der Norge virkelig er i verdenstoppen.
  • Kl. 18.45: Kampmat og drikke, kampvorsiel på Meet
  • Kl. 20.45: Norge – Spania (et norsk lag der flertallet av spillere som nettopp har startet karrieren på nivåene som Divisjonsforeningens klubber operer på)
Jo Bergsvand og Erik Soler blir igjen fasilitatorer for lederutviklingssamlingen hos Divisjonsforeningen og styreleder Kari Lindevik.

P.S.: Neste samling i Divisjonsforeningen er for øvrig lørdag 7. desember (cupfinalelørdagen) – da med bl.a. presentasjon av neste års avdelingsoppsett.