All toppfotballaktivitet stoppes i første omgang til 15. april 2020. Dette innebærer at seriene i PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen ikke vil starte før i mai.

Torsdagens vedtak i NFF betyr at alle planlagte kamper i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen, NM kamper og treningskamper utsettes til etter 15. april.

Treningskamper vil heller ikke bli spilt fra og med 13. mars, men for de ovennevnte ligaer vil disse kunne spilles fra 15. april. Offisielle kamper vil tidligst starte opp igjen i mai (det gjelder både topp og bredde).

Dette ble besluttet på et møte på Ullevaal stadion i dag. Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av coronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

På formiddagen gikk det ut melding om at all breddeaktivitet i fotballen stoppes ut april:

Se pressemelding om breddefotballen her

Etter dialog med klubborganisasjonene ble det besluttet å stoppe all aktivitet også på de nasjonale seriene til 15. april – dette inkluderer også treningskamper.

Se pressemelding om toppfotballen her

Klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen ble i tillegg solidarisk enige om å avlyse alle treninger over helgen, og så ta ny beslutning rundt dette til uken. Divisjonsforeningen støtter dette og har bedt klubbene i PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen om å være solidariske i forhold til dette.

Divisjonsforeningen presiserer

Styret i Divisjonsforeningen ønsker å komme med noen presiseringer rundt dagens hendelser for våre klubber:

• Det er NFF sentralt som bestemmer at det ikke skal spilles treningskamper og at seriestart utsettes.
  • Når det gjelder treninger er dette et klubbansvar som vi som forening må være enige om hvordan vi håndterer.
  • NFF har lagt ned full stopp på kamper inkludert treningskamper gjeldende fra 13. mars. Det betyr at ingen treningskamper nå skal spilles.
  • Det gis anledning til å spille treningskamper etter 15 april og fram til seriestart som vil bli 1. mai.
  • Divisjonsforeningen ønsker å følge Eliteserien og OBOS-ligaen (NTF klubbene) som har blitt enige om at alle spillere tar treningsfri fra nå og fram til mandag.
  • Hvordan mulighet for trening håndteres videre framover avklares på mandag og vi vil komme med forslag på hvordan det løses i våre ligaer. Det er svært viktig at dette gjøres likt og solidarisk klubbene i mellom!

Målet er å gjennomføre serie og cup

Norges Fotballforbund er i tett dialog med myndighetene og vil sammen med Toppfotball Kvinner, Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen følge utviklingen tett fremover. Ytterligere tiltak og utsettelser kan ikke utelukkes under gjeldende situasjon.

Målet er fortsatt at både serier og norgesmesterskap skal gjennomføres. Hvordan må en komme tilbake til senere.

Fotballen er en viktig samfunnsaktør og er sitt ansvar bevisst. Hensynet til liv og helse er altoverskyggende.