Det smeller fra start når PostNord-ligaen åpner 14. april. I Fredrikstad kommer en av de andre opprykkskandidatene på besøk – som ett av flere toppoppgjør i den første runden.

Fredrikstad er naturlig nok laget som «stjeler» mange av overskriftene i årets PostNord-liga. Laget som nylig ansatte Per-Mathias Høgmo som trener, er imidlertid ikke det eneste som vil skape oppmerksomhet rundt det flere omtaler som «Norges deiligste liga».

I det ligger både den lokale og regionale posisjonen til våre klubber, det spissede og klart høynede sportslige nivået etter omleggingen av seriesystemet og de mange både klubber og profiler som preger begge avdelingene.

FFK spiller i avdeling 1 – og åpner altså mot et Asker som bare var målforskjellen fra å spille opprykkskvalifisering i høst.

Kvalifisering spilte Raufoss (røk på straffespark mot et Notodden som senere utklasset Fredrikstad), og Raufoss får også toppkamp i sin serieåpning. Da kommer nemlig Elverum på besøk til Nammo stadion, et Elverum som i likhet med Fredrikstad kommer fra OBOS-ligaen og nok har ambisjoner om å returnere dit.

Opprykkskandidater er det flere av i begge avdelinger. Og også i avdeling 2 åpner en av de «største» klubbene på hjemmebane – når Bryne får besøk av Fløy.

Åpningsrunden inneholder også ett spenstig lokaloppgjør, når Tom Nordlies Skeid tar trikken en stasjon opp til Kjelsås.

Slik spilles første serierunde i PostNord-ligaen:

AVDELING 1:

• Raufoss – Elverum
  • Fredrikstad – Asker
  • Mjølner – Alta
  • Hønefoss – Grorud
  • Odd 2 – Stabæk 2
  • Fram – Nybergsund
  • Bærum – Moss

AVDELING 2:

• VIF 2 – Egersund
  • Kjelsås – Skeid
  • Nardo – Arendal
  • Stjørdals/Blink – Hødd
  • Vard – Brattvåg
  • KFUM – Vidar
  • Bryne – Fløy

Siste serierunde spilles 27. oktober. Den går som følger:

AVDELING 1:

• Fram – Elverum
  • Odd 2 – Nybergsund
  • Hønefoss – Stabæk 2
  • Mjølner – Grorud
  • Fredrikstad – Alta
  • Moss – Asker
  • Bærum – Raufoss

AVDELING 2:

• KFUM – Egersund
  • Vard – Vidar
  • Stjørdals/Blink – Brattvåg
  • Nardo – Hødd
  • Kjelsås – Arendal
  • Fløy – Skeid
  • Bryne – VIF 2

Se hele spilleplanen for avdeling 1 her

Se hele spilleplanen for avdeling 2 her

Den spilleplanen som ble lagt frem i dag, er ikke endelig spikret. Klubbene skal møtes på Medlemsmøte / terminlistemøte 12. og 13. januar – og der vil det bli justeringer på noen kampdager og kamptidspunkt. Dog er rundene og rekkefølgen på kampene lagt med dagens offentliggjøring.

Spilleplanen for Norsk Tipping-ligaen kommer for øvrig i morgen, fredag 22. desember.

Les mer om oppsettet på fotball.no her