For tredje år på rad skal Årets talent i PostNord-ligaen kåres. Og som før er kandidatene både mange og gode i denne fremragende utviklingsarenaen for norsk fotball.

I fjor ble Markus Solbakken fra HamKam kåret til Årets Talent i PostNord-ligaen, stemt frem av trenerne i ligaen etter gitte kriterier.

Les om fjorårets utdeling her

Og som vinneren fra året før, Kasper Højvig Nissen fra Nest-Sotra, spiller han i OBOS-ligaen (Solbaken fortsatt i HamKam, Nissen er nå i Levanger).

Les om Kasper Nissen her

Trenerne nominerer

Det er trenerne i PostNord-ligaklubbene som nominerer aktuelle kandidater. Og de gjør det etter følgende kriterier:

• Spilleren er under 21 år
  • Har utmerket seg med spesielt gode fotballferdigheter
  • Har et høyt utviklingspotensial
  • Står for gode holdninger

Kåringen skjer blant spillere som representerer ett av de 25 førstelagene i ligaen. Og i en liga som mer enn noe profileres som en strålende utviklingsarena, finnes det mange svært gode kandidater til denne tittelen.

Skryt av landslagstreneren

G19-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen understreker PostNord-ligaens betydning som utviklingsarena. Foto: NFF

– Etter å ha fulgt PostNord-ligaen på tett hold gjennom hele fjoråret, opplever jeg det som en veldig god arena å utvikle seg i for våre største talenter, understreket G18- og G19-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen før sesongen.

Les Pacos meninger om PostNord-ligaen her

Han har selv mange spillere i sine tropper som har sin «daglige» kamparena på dette nivået. Og det er klart at det blant dem er mange gode kandidater.

40.000 kroner i premie

Trenerne i ligaen er de aller beste til å ha oversikten, både fra sidelinjen og pga streamingen av kampene på Amedias nett – sendinger som samles i fotballens egen Mediabank etterpå.

Trenerne kan nominere inntil tre spillere hver, hvorav maksimalt en fra egen klubb. Fristen er 1. oktober, og de tre med flest stemmer vil bli presentert i et finaleheat – før en jury fra NFF, Divisjonsforeningen og PostNord kårer en vinner som får utmerkelsen, fortrinnsvis på lagets siste hjemmekamp.

Og premien er flott, 20.000 kroner og en gavepremie til spilleren samt 20.000 kroner til spillerens klubb.

Les PostNords uttalelse om ligaen her

Følgende skriv er sendt ut til klubbene:

Kårer årets PostNord-talent 2018 sesongen