Aktiviteter og Fanzone med mange lokale gjester og aktiviteter hos Tiller i timene før kamp,. Kamp med innmarsj T, midtsirkelseil, hymne, intervjusoner og Kjetil Rekdal og Kenneth Fredheim som kommentatorer. Det ble super Supersøndag da Tillerbyen og Melhus møttes.

Godt over 700 tilskuere, god tv-sending og en spennende kamp der gjestene fra Melhus vant 1-0 ble resultatet av søndagens oppgjør i Norsk Tipping-ligaen.

Her fra sak før kampen:

Møtet mellom de to er samtidig et helt spesielt møte mellom to klubber som aldri har møttes i seriespill før. Og aldri kommer til å gjøre det igjen heller etter årets sesong. Mer om det lenger ned.

Norsk Tipping-liga kampen mellom de to naboene i Trondheim er altså plukket ut som en del av satsingen Eurosport og flere orgasnisasjoner kjører på «Derbylørdag og Supersøndag» – et konspet som skal skje seks ganger i år.

Derbylørdagen denne helgen var Vålerengas eliteseriebesøk av Lillestrøm (der vertene vant 1-0), mens det i dag altså blir full fest på Tiller før det hele avsluttes med RBK – Brann på Lerkendal kl 20.00 søndag kveld.

Kenneth Fredheim og Kjetil Rekdal kommenterer

Selve oppgjøret mellom Tillerbyen og Melhus spilles kl. 15.00, og overføres altså med samme «rigg» som en Eliteseriekamp. Det med Rekdal / Fredheim som kommentatorer og forhåpentligvis et meget spennende oppgjør mellom to lag som med rette kan si de har mye til felles.

Men moroa starter allerede kl. 13.00

Slo seg sammen – møtes aldri igjen

Og det en kamp mellom to klubber som møtes for første gang i serien. Og ikke kommer til å gjøre det igjen – i dagens utgaver – utover årets sesong.

Tillerbyen ble stiftet i 2013, da som Rødde Fotballklubb, og er å regne som en sammenslåing av elitesatsingen i Tiller og Melhus. Laget ønsket i sin tid å hete Melhus/Tiller, men fikk ikke det godkjent og ble hetende Rødde til de etter hvert fikk navnet Tillerbyen FK.

I 2016 inngikk Tillerbyen en samarbeidsavtale med Tiller IL, der hoveddelen av røttene kom fra. Men i år, i begge de klubbenes årsmøter ble det vedtatt at fra 2019 går Tillerbyen Fotballklubb igjen inn i Tiller IL, og blir altså historie.

Les mer om kampen og historien her

Så skal du noen gang se Tillerbyen FK på hjemmebanen mot sin tidligere samarbeidsklubb Melhus, må du gjøre det i dag.

Melhus er nemlig nyopprykket Norsk Tipping-ligaen – lagets andre strake opprykk – og klubben med tilhold rundt halvannen mil lenger sør enn Tiller, har altså aldri vært på samme nivå som Tillerbyen før i år.

Jevnt og viktig

Foto: tillerbyen fk

Og skal vi tro tabellen blir det jevnt. Begge står med 5 poeng, og begge trenger en seier for å klatre på tabellen, der de nå er hhv nr 1 og 3 fra bunn. Men vinneren av dagens kamp (om det blir en) vil fort klatre helt opp på 8. plass på en jevn tabell.

På en dag der det blir mye mer enn fotballkamp for folket i området. «Fanzone-konseptet» er blitt en stor suksess og en folkefest foran Eliteseriekampene, og nå flyttes hele rigget fra Lerkendal til området utenfor TOBB Arena Sør der Tillerbyen (og Tiller) spiller.

Det blir også «fullt eliteserierigg» på selve kampen med innmarsj, fest og moro. Se det på Eurosport – om du ikke har mulighet til å komme deg til den historiske kampen på Tonstad.

Se detaljert program og info om dagen her

Les også mer om konseptet Supersøndag og kampen her