Moss runder fredag 2.500 forhåndssolgte billetter – og tror lørdagens oppgjør mot Fredrikstad kan nå 4.000. Men også i Egersund blir det fullt hus i helgen – i en by der 10 prosent av befolkningen var på kamp midt i uka.

– Vi har nå rundt 50 plasser igjen på sittetribunen, forteller Kjetil Berge.

Den daglige lederen i Moss har mange grunner til å glede seg til helgens oppgjør mot FFK. For i motsetning til sine mange kolleger i samme stilling, er Berge også spiller.

– Vi er en litt annerledes klubb sånn sett. Det har vi også vært nødt til å være – for å få kontroll på økonomien, sier den tidligere Sarpsborg-spilleren – som ikke er den eneste spilleren på kontoret.  Martin Thømt Jensen jobber på markedssiden og Morten Giæver med gatelag og sosiale medier.

Og det siste året har du kunnet juble både som spillere og ansatte. Fjoråret endte med 830.000 kroner i pluss , opprykk og – blant annet – flere meget godt besøkte hjemmekamper. Mot Sprint/Jeløy var det eksempelvis 2.146 tilskuere. I en kamp i Norsk Tipping-ligaen.

– Vi hadde faktisk et snitt i fjor på rundt 800, sier Berge.

Slik så det ut da Moss besøkte Fredrikstad i 2010. I serierunde 2 kommer FFK til Moss og ny publikumsfest. Foto: mossfk.no

Det vitner om en latent interesse. En interesse som tar fyr i årets PostNord-liga. Og når fotballgale Fredrikstad kommer på besøk blir det dobbel effekt. Og full fest på Melløs.

– Vi har solgt rundt 2.500 billetter til nå. Men det betyr at det kommer veldig mange flere. I fjor, mot Østsiden, kom det 1.800  uten at vi hadde solgt en eneste billett på forhånd, illustrerer Berge.

Nå hr han solgt ut både VIP-konsepter og altså snart hele sittetribunen lenge før avspark. Og fra Fredrikstad kommer det busslaster…

Fredrikstads hjemmeåpning trakk 5.691 tilskuere – nest høyest i Norge forrige helg.

 

10 prosent av byen på kamp

Til Egersund kommer det nok ikke busslaster. Men kanskje et tog av traktorer nedover Jæren? I hvert fall kommer mange til å ta turen fra Bryne for å se lokaloppgjøret mot Egersunds IK. Og da møter de en by der fotballinteressen er enorm.

Innmarsj til fest på Egersund. Her fra fjorårets kamp mot Nardo.

– Vi spilte jo cupkamp mot Eiger her på onsdag. Da var 1.100 på plass. I en by som teller rundt 10.000 betyr det at over 10 prosent var og så på, smiler EIKs daglige leder Kenneth Nygaard Andersen – og fortsetter:

Det er imponerende med nesten 6000 i Fredrikstad, men prosentvis er vi jo nesten bedre

Andersen har sånn sett tro på at fjorårets tall mot Bryne, på 1.500 kan kopieres.

– Denne ligaen blir bare mer og mer spennende. Det er så mange gode lag her og så god kvalitet, at det kommer til å bli spennende og jevnt mellom mange, spår han.

Og både Egersund og Bryne har ambisjoner om å være med i toppen. Sånn sett blir søndagens oppgjør veldig viktig for begge. I tillegg til at det alltid er viktig nok å slå naboen rundt 5 mil unna.

– Bryne har jo alltid vært litt storebror her. Men i fjor høst slo vi dem jo 6-1. På Bryne, understreker Andersen.

Den setningen heller nok salt i mangt et Bryne-sår.

Fra Brynes serieåpning mot Fløy (1-1)

Om de får revansje avgjøres altså 90 spilte minutter etter søndag kl 18.00. Foran et entusiastisk og patriotisk publikum. Der vertene er gule og sorte, mens gjestene er røde og hvite.

Alkkurat som de er det i Moss lørdag kl. 16.00. Det er bare å glede seg.

Her er 2. serierunde i PostNord-ligaen:

Avdeling 1:

  • Lør kl 16:00: Moss – Fredrikstad / Elverum – Bryne
  • Søn kl 14:00: Alta – Hønefoss
  • Søn kl 16:00: Asker – Mjølner / Stabæk 2 – Fram / Nybergsund – Raufoss
  • Søn kl 19:00: Grorud – Odd 2

Avdeling 2:

  • Lør kl. 14:00: Skeid – Nardo
  • Lør kl. 16:00: Fløy – Kjelsås / Hødd – Vard Haugesund
  • Søn kl. 14:00: Arendal – Stjørdals-Blink
  • Søn kl 16:00: Brattvåg – KFUM
  • Søn kl. 18:00: Egersunds – Bryne
  • Man kl 16:00: Vidar – Vålerenga 2

Kampene i Norsk Tipping-ligaen finnes her

P.S.: Du har vel ikke glemt Fredrikstads hjemmeåpning med 5.691 tilskuere – nest høyest i Norge forrige helg. Og nå fortsetter moroa…