Divisjonsforeningens medlemsmøte lørdag fikk oppleve en engasjert, kunnskapsrik og underholdende Erik Sòler, som snakket om lederutfordringene innen fotballen. Og han mente at utfordringene var omtrent de samme uavhengig av divisjonsnivå. «Det er bare større tall med flere nuller bak innen toppfotballen, men utfordringene er de samme som hos dere i PostNord- og Regionsligaen», var den klare meldingen fra Solèr.

Norsk fotball må bli bedre på samarbeid sa Erik Solèr. Foto: Odd Løvås
Norsk fotball må bli bedre på samarbeid sa Erik Solèr. Foto: Odd Løvset

«God fotballledelse er å oppnå eller overgå de målsettinger vi har satt oss…ikke alltid, ikke hver dag, men over tid kan vi ikke definere godt lederskap på noen annen måte.»

Bedre på samarbeid

Og det viktigste enkelttiltaket vi kan gjøre for å bli bedre i norsk fotball er å bli bedre på samarbeid. «Vi må snakke mer sammen, dele kunnskap og erfaringer og lære av hverandre», var beskjeden fra Erik Solèr før han avsluttet sitt timelange foredrag med nok en «røverhistorie» fra egen karriere, som fikk latteren til å runge i forsamlingen..