En keeper fra Vard Haugesund og to spillere fra HamKam er av trenerne i PostNord-ligaen stemt frem som de største talentene i «utviklingsligaen». Snart avsløres om det blir Thomas Kinn, Markus Solbakken eller Nicholas Mickelson som får prisen som Årets Talent.

Årets Talent i PostNord-ligaen ble for første gang kåret i 2016, den gang med en kandidat fra hver av det som da var fire avdelinger, før Nest-Sotras Kasper Nissen til slutt vant prisen.

Les mer om kåringen her

I årets nye og spissede PostNord-liga har trenerne stemt frem talenter fra de to avdelingene. Og oversikten blant trenerne er stor. Det ikke bare gjennom innbyrdes oppgjør, men også takket være tilgangen til video fra Amedias sendinger fra samtlige kamper.

Vard Haugesunds store keepertalent Thomas Kinn har spilt samtlige kamper for klubben i år og debutert på G18-landslaget.

PostNord-ligaen har i år, etter spissingen av ligastrukturen, fått et betydelig sportslig løft – og har fremstått som en meget god utviklingsarena med mange og store talenter.

Sånn satt har man allerede første året oppnådd mange av de målene som ble satt med omleggingen av ligastrukturen. Nivået er mye nærmere OBOS-ligaen over, samtidig som det er blitt en meget god arena for klubbenes og landets største talenter.

De tre med flest stemmer har da også alle yngre landskamper for Norge:

• THOMAS KINN, 18 år gammel keeper for Vard Haugesund. Thomas har spilt alle Vards 25 A-kamper i år. Har 2 G18-landskamper.
  • MARKUS SOLBAKKEN, 17 år gammel midtbanespiller for HamKam. Har spilt 23 A-kamper i år. Markus har 6 landskamper på G16- og G17-nivå. Er som kjent sønn av Ståle Solbakken.
  • NICHOLAS MICKELSON, 18 år gammel back for HamKam. Har spilt 21 A-kamper i år. Nicholas har totalt 13 landskamper på G16-, G17- og G18-nivå (bl.a. i 7-1-seieren over Albania tirsdag denne uken)

Hvem av de tre som vinner avklares og offentliggjøres først neste uke – med en seremoni i forbindelse med siste serierunde 21. oktober.

Markus Solbakken har spilt seg inn på HamKams midtbane denne sesongen.
Nico Mickelson har vært strålende både for HamKam og G18-landslaget i år.

Trenerne kunne nominere inntil tre spillere hver, hvorav maksimalt en fra egen klubb. Spillerne skulle være under 21 år og i tillegg til å utmerke seg med spesielt gode fotballferdigheter, ha et høyt utviklingspotensial og stå for gode holdninger. Etter de tre ovennevnte fikk de tre neste på lista like mange stemmer – på det vi kan kalle en delt fjerdeplass:

• Marcus Mehnert, Asker
  • Andreas Ueland, Bryne
  • Eric Kitolano, Notodden

Vinneren får 20.000 kroner og en krystallpremie. Spillerens klubb får også 20.000 kroner fra ligapartner PostNord. Prisen vil altså bli offentliggjort og utdelt i forbindelse med serieavslutningen til laget han spiller på.