Det kryr av lokaloppgjør i Norsk Tipping-ligaens seks avdelinger. Men Gjelleråsen – de debuterer på dette nivået med en skikkelig langtur.

Gjelleråsen tok steget opp fra 4. divisjon etter årets sesong. Og har neste år havnet i en avdleing med relativt få reiser. Men en av dem er skikkelig lang – til Kirkenes og møtet med Bjørnevatn. Og det ble likegodt tur dit i premieren.

Det som ett av oppgjørene i avdeling 2 – en avdeling som ellers består av lag fra Østlandet.

Også i avdeling 1 er det lag østfra – i samspill med en del av klubbene fra Møre. Og ett av lagene er kanskje litt begge deler. Lokomotiv Oslo består nemlig av folk som er flyttet fra Sunnmøre til Oslo – og og der har etablert en klubb som har klatret godt i seriesystemet og nå går på sin andre sesong i Norsk Tipping-ligaen.  Og på mange måter reiser de derfor «litt hjem» når de setter seg på flyet for å møte Herd borte i serieåpningen.

Se oppsettet i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1 her

Se oppsettet i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2 her

I avdeling 3 blir det også mange spennende oppgjør i en avdeling som strekker seg fra Åssiden i Drammen, via Vestfold og nedover kysten og opp til tre klubber fra Rogaland.

Og her møtes to av de mest meritterte klubbene allerede i åpningen – når Vindbjart, som kommer fra PostNord-ligaen, reiser til Tønsberg og en klubb som også har operert på nivået over i mange sesonger.

Se oppsettet i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3 her

I avdeling 4 blir det flust med lokaloppgjør. Her finnes lag fra Rogaland og oppover via alle Bergens-klubbene til Førde og Sogndal 2 lengst i nord. Og lokaloppgjør blir det flere av allerede i åpningsrunden. Ett av dem mellom to lag det skilte to divisjoner mellom i år. Nyopprykkede Tertnes får nemlig besøk av Fana, som kommer fra PostNord-ligaen.

Se oppsettet i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4 her

Avdeling 5 strekker seg fra Mjøs-traktene og nord til Trøndelag. Her blir det med andre ord mange bussturer. Men også spenstige lokale dueller, som mellom året tabelltoer Kolstad og et Byåsen som var i PostNord-ligaen i år. Ottestad – Gjøvik/Lyn, Orkla – Steinkjer og Tillerbyen – Levanger 2 er andre oppgjør med lokalt snitt fra denne åpningensrunden.

Se oppsettet i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 her

Avdeling 6 har fire klubber fra Oslo-området og resten nordfra. Og her legger NFF ikke skjul på at kabalen i spilleplanen har vært vanskeligst å få til å gå opp. Flere klubber som bruker samme bane, noen omlegginger av arenaer som også gir sperringer i perioder og flere andre forhold påvirket det oppsettet.

Det betyr på ingen måte at det ikke blir morsomme dueller her i løpet av sesongen, snarere tvert om. For i denne avdelingen møtes Lyn og Korsvoll igjen, en kamp som samlet over 2000 tilskuere i høst. Her finnes «rivalene» Finnsnes og Senja. Og mange klubber med en spennende historie.

Og så kommer det noen helt nye bekjentskaper opp. Som Melbo, som holder til ved Stokarknes i Lofoten – og derfra skal ta turen til Oslo og møtet med Lyn i serieåpningen.

Se oppsettet i Norsk Tipping-ligaen avdeling 6 her

Avdelingene har i utgangspunktet seriestart 14. april, men klubbene skal møtes den 12. januar for å diskutere eventuelle endringer i kamptidspunkter, både for å tilpasse til flytider og optimalisere i forhold til arrangementene.

Les mer om oppsettet her.

Se hvor alle klubbene i Norsk Tipping-ligaen hører til her