I PostNord-ligaens avdeling 1 ble både opp- og nedrykk mer avklart. I avdeling 2 ble det – om mulig – enda tettere. Se alle scoringene fra den 22. serierunden her.

HamKam vant relativt greit borte mot Follo i helgen. Og når de nærmeste utfordrerne avga poeng, øket HamKam forspranget på tabelltopp til åtte poeng når fire serierunder gjenstår. Det skal med andre ord skje mye galt om ikke de tar steget opp i OBOS-ligaen.

Men kvalifiseringsplassen er fortsatt åpen. Formsterke Asker tapte mot KFUM, men så lenge lagene foran og bak, Alta og Raufoss, begge spilte uavgjort, er kampen om andreplassen fortsatt uavklart – dog med en fordel Alta.

I bunnstriden ble det også mer avklart i helgen. Vålerenga 2 (rett over streken) vant mot Brumunddal (rett under), slik at det nå skiller 6 poeng mellom lagene nærmest den beryktede streken.

 

Tett i avdeling 2

I avdeling 2 er ting alt annet enn avklart. Notodden vant toppoppgjøret mot Nest-Sotra, og i og med at Bryne tapte overraskende mot Hønefoss klatret Notodden fra tredje- til førsteplass på den tabellen da 22 kamper var spilt.

Men Bryne har også spilt sin 23 seriekamp for året. Kampen mot Vard Haugesund ble nemlig fremskyndet fra 8. oktober til i dag – og der tok Bryne 3 poeng, slik at det er de som nå topper PostNord-ligaen avdeling 2. Men jevnt er det: Bryne (23 k) 46 p, Notodden (22 k) 45 p, Nes-Sotra (22 k) 44 p.

 

Viktig Fana-seier

Jevnt er det også i bunnstriden. Fana vant nemlig den meget viktige kampen mot Vindbjart – slik at de knappet inn til to poengs margin mellom de to som ligger på hver sin side av streken. Og når Odd 2 i tillegg vant over Byåsen, kom også de opp på samme poengsum. Alt tyder på at de tre kjemper om en plass i neste års PostNord-liga, mens Byåsen må ned og lagene over Vindbjart virker sikre.

Vindbjart har altså 21 p, Odd 2 og Fana har 19 p.

Sistnevnte møter tabelljumbo Byåsen neste runde – slik at ting kan tette seg enda mer kommende helg.

Men denne helgens scoringer kan du se her – gjennom Amedias bilder fra livesendingene og Fotballkanalens vurderinger: