Om det blir Notodden eller Raufoss som får muligheten, avgjøres lørdag. Men nå vet vinneren av første runde i kvalifiseringen at neste runde starter borte og avsluttes hjemme.

Det ble avgjort på en seanse i NFFs styrerom torsdag. Da tre trekninger ble gjort fra den «berømte» sølvbollen.

• Ned-/opprykk fra Toppserien / 1. divisjon kvinner
  • Ned-/opprykk fra Eliteserien / OBOS-ligaen
  • Ned-/opprykk fra OBOS-ligaen / PostNord-ligaen

Det ga følgende trekning:

Slik blir det første kampene i de tre kvalifiseringen (lagene som starter hjemme til venstre)

Den midterste på bildet over er altså en historisk kamp, i o gmed at det er første gang det spilles kvalifisering mellom disse nivåene. Men hvem som møtes er ennå ikke klart. Vinneren av de to puljetoerne i PostNord-avdelingene avgjør hvem som så får møte nummer 14 i OBOS-ligaen.

Raufoss og Notodden avgjør det på lørdag kl. 16:00. Raufoss vant sin hjemmekamp 2-1 sist lørdag, nå møtes lagene igjen på Notodden. Og vinneren sammenlagt møter altså nummer 14 i OBOS-ligaen over to kamper.

Hvem det blir avklares også i OBOS-ligaens siste runde til helgen. I teorien kan Arendal (21 poeng, -28 i målforskjell) fortsatt få den kvalifiseringsplassen, men i praksis står det mest sannsynlig mellom Elverum (24 poeng, -19 i målforskjell) og Fredrikstad (23 poeng, -21 i målforskjell).

Elverum kan avgjøre i sin hjemmekamp mot Mjøndalen, men vinner de ikke der, er de avhengig av Fredrikstads resultat hjemme mot Sandnes-Ulf (Arendal spiller hjemme mot Ranheim).

Kvalifiseringskampene mellom OBOS 14 og PN-ligaens beste toer spilles høyst sannsynlig søndag 12. og søndag 19. november.

I de to andre trekningene ga følgende resultat:

• Eliteserielaget åpner hjemme mot OBOS-ligaen
  • 1. div. kvinner åpner hjemme mot laget fra Toppserien.

Hvilke lag som involveres i disse kampene blir også avklart senere.

Rune Pedersen fra NFF ledet trekningen – mens Leif Øverland fra NTF tok en ekstra runde med blanding av «ballene» i sølvbollen.